Alege textile din fibra naturala pentru acasa

Stim ca mancarea fast food este nesanatoasa pentru organism, iar alternativa ei este o mancare proaspat pregatita, din ingrediente cat mai putin procesate si pline de conservanti. Acelasi lucru se poate spune si despre materialele textile care ne inconjoara.

Alegerea exclusiva a fibrelor naturale pentru imbracaminte dar si alte articole din casa, este destul de grea. Fibrele naturale sunt combinate cu fibre sintetice pentru a le da o mai buna rezistenta la spalat si in mentinerea culorii, dar si pentru un plus de elasticitate.

Un prosop moale si pufos, alb imaculat, din bumbac, va fi un real rasfat pentru piele. La fel putem spune si despte un halat de baie din acelasi material. In aceste cazuri, nu avem nevoie ca tesatura sa fie elastica, iar daca intra putin la apa dupa prima spalare aproape ca nu vom observa. Probabil ca in timp acest bumbac nu va pastra culoarea la fel de stralucitoare, dar daca putem alege sa fie albe atunci vom putea folosi temperaturi ridicate la spalare si inalbitori.

In functie de tipul de material, o tesatura din bumbac poate primi  un luciu satinat. De exemplu asternuturile din bumbac satinat sunt foarte populare acum. Ele arata bine, au o tinuta impecabila si toate minunatele caracteristici ale bumbacului.

O alta fibra minune este matasea. Aceasta a fost mereu considerata un bun de lux, iar odata cu aparitia materialelor sintetice care o imita, matasea tot a reusit sa isi mentina statusul. Un adevarat rasfat vizual dar si tactil, matasea poate fi prelucrata in diverse materiale textile precum taftaua sau satinul. Pentru ca nu este la fel de „calduroasa” ca si bumbacul, matasea o alegem pentru geamuri. O draperie bogata din tafta, alaturi de o perdea diafana cu irizatii in lumina naturala, pot transforma orice ambianta intr-una de vis.

O alta fibra naturala care ar merita sa revina este canepa. La fel ca si bumbacul, ea si-a gasi un rol atat in viata cotidiana cat si in cea industriala datorita fibrei rezistente.

In final, trebuie mentionat ca fibrele naturale sunt si mult mai sanatoase pentru piele. Acestea nu provoaca iritatii precum cele sintetice, iar alergiile sunt mai rar intalnite.