Sfaturi pentru ambianta perfecta

Una dintre emisiunile noastre preferate este cea in care privim designerii cum amenajeaza o casa obisnuita fara ceva special, si o transforma in ceva demn de paginile revistelor. La prima vede pare atat de simplu si usor, dar devine mai complicat cand noi devenim designerul dar si clientul pe care trebuie sa il multumim. In acest articol incercam sa iti venim in ajutor cu cateva sfaturi despre ce sa cumperi si in ce trebuie sa investesti ca sa obtii ambianta pe care sa o iubesti mult timp.

  • Investeste in produse bune si de calitate

Un mobilier de buna calitate este cea mai buna investitie. El va rezista in timp, iar daca vrei sa il schimbi poti oricand sa il vinzi si sa iti cumperi altceva. Poti sa personalizezi decorul cu cateva piese vintage sau exotice cumparate de la antichitati sau aduse ca si suvenir din excursii.

  • Ia in considerare obiecte multifunctionale

Alege o fata de masa frumos brodata care poate fi folosita atat pentru servirea mesei cat si pentru decorul ei. Pentru o masa mai putin folosita poti opta pentru o traversa sau poti sa iti confectionezi propria traversa din acelasi  material folosit pentru draperii.

  • Nu risipi bugetul pe accesorii prea scumpe

Fiecare trend vine cu piesele sale de referinta. Asta nu inseamna ca in fiecare an trebuie sa schimbi lucrurile marunte de prin casa. Opteaza pentru accesorii simple, care pot fi usor reinventate si asortate. De exemplu, de cativa ani tapetul a prins din ce in ce mai multa popularitate. Daca vrei sa iti decorezi si tu o incapere sau un perete cu tapet, opteaza pentru o varianta usor de dat jos sau acoperit cu vopsea.

  • Nu-ti fie frica de schimbari minunate dar indraznete

Iubesti rozul sau rosu. Jumatate garderoba este in aceasta culoare si vrei sa se vada si in casa. Vopseste un perete in culoarea preferata, sau alege un covor si o perdea ca sa iti reflecte preferintele cromatice. Investitia nu este la fel de mare ca si cum ai alege mobilierul in culoarea preferata sau sa rezugravesti toata casa.

  • Transforma minusurile in plusuri

Probabil dormitorul este prea mic pentru un albastru marin inchis, sau baia prea ingusta pentru gresie neagra, dar asta nu trebuie sa te descurajeze. Poti sa alegi prosoape negru elegant si eventual un halat asortat, iar restul sa fie alb imaculat sau in dungi alb-negru. La fel poti face si pentru dormitor cu o cuvertura pentru pat, perdele si covor. Textilele sunt mai simplu de schimbat decat vopseaua de pe pereti sau mobilierul.