Protectia solara

  Ce anume face ca o locuinta sa arate deosebit? Ce principii avem mai intai in vedere atunci cand amenajam o camera? Grija fata de copiii nostri, intimitatea familiei, linistea noastra sufleteasca? Daca in incapere de afla tesaturi in culori vii sau piese de mobilier valoroase, vor trebui si acestea protejate de actiunea degradanta a razelor ultraviolete. Si lista cu argumente poate continua…. Daca toate acestea v-au pus pe ganduri, iata in sfarsit o veste buna: veti gasi aici raspunsurile la toate problemele pe care le aveti legate de protectia solara. Vom face posibil sa puneti intrebarile corecte pentru a ajunge la cele mai bune solutii. Acordati-ne 10 minute si va vom impartasi din vasta noastra experienta asupra modalitatilor moderne de acoperire a ferestrelor.Vizitati site-ul nostru si o gasiti sigur ceea ce vi se potriveste…

 

 

 1.     NECESITATE

Daca stilul se refera la forma, nevoia se refera la functie. Daca stilul tine de subiectivism si intuitie, nevoia este intru totul obiectiva si logica. Nevoia determina intrebarile care apar atunci cand ne gandim la acoperirea ferestrei: "Ofera intimitate?, Va retine caldura in interior in perioadele reci sau aerul rece in timpul lunilor calduroase? Ce grad de control al luminii ofera?"

 1. 1. Luminozitate si intimitate

Luminozitatea si intimitatea sunt strans legate. Luminozitatea se refera la o stare de spirit. Se refera la transformarea ambiantei si atmosferei unei incaperi. Se refera la controlul si difuzarea luminii. Si mai mult decat atat, poate face diferenta dintre o casa comuna si una extraordinara. Cand vorbim despre intimitate, pozitionarea geografica conteaza. Daca locuiti in oras, ideea de intimitate se refera in mod special la a te feri de privirile curioase. Daca totusi locuiti intr-o zona mai izolata, intimitatea se refera la creearea unei senzatii de siguranta emotionala. Pentru mai multe informatii privind gradul de control al luminozitatii si intimitatii aferent fiecarui sistem, vizitati sectiunea Produse. Gradul in care produsele noastre vor indeplini nevoile dumneavoastra depinde in mare masura de materialele si caracteristicile pe care le alegeti. Cu cat materialul este mai transparent, cu atat gradul de control al luminii si intimitatii este mai redus. In mod contrar, cu cat materilul este mai opac, cu atat dispuneti de un control mai ridicat.

 1. 2. Orientarea si forma ferestrei

Ferestrelor care sunt mai mult inalte decat late li se pot asocia foarte bine sistemele orizontale, in timp ce ferestrele mai mult largi decat inalte sau care culiseaza sunt mai adecvate pentru sistemele verticale. Puteti de asemenea sa va orientati catre sisteme orizontale, deoarece acestea ajuta la creerea unei ambiante cochete si confortabile. In aceeasi masura insa, sistemele verticale creeaza iluzia de inaltime si eleganta intr-o incapere. Pentru a va putea decide asupra solutiei potrivite pentru incaperea dumneavoastra, indreptati-va atentia spre sectiunea Produse.

 1. 3. Usurinta in manipulare

Daca aveti ferestre sau alte suprafete care necesita acoperire, situate la inaltimi greu abordabile, un sistem motorizat va poate usura manevrarea produsului. Mai mult decat atat, puteti dispune de sisteme de manevrare fara snururi, ceea ce constituie un avantaj pentru siguranta copiilor sau animalelor dumneavoastra. Motorizarea, controlul cu ajutorul telecomenzii sau actionari manuale moderne sunt disponibile la majoritatea sistemelor de protectie solara ARTECH TEXTILES. Puteti gasi informatii cu privire la optiunile de manevrare disponibile pentru fiecare sistem in sectiunea Produse.

 1. 4. Eficienta energetica

Iata ce indica niste simple date statistice: 40% din caldura unei incaperi iese prin ferastra si 50% din caldura solara patrunde in interior… tot prin fereastra. Este astfel de necontestat ca, un sistem de protectie al ferestrei se poate transforma intr-o adevarata modalitate de economisire a energiei si a costurilor cu energia. Cele mai eficiente sisteme in acest sens sunt cele multistrat (plisse – forma de fagure) care retin in interiorul celulelor aerul, fapt care duce la realizarea unei bariere termice avand capacitatea de a mentine constanta temperatura in incapere. In sectiunea Produse pot fi gasite specificatiile caracteristice fiecarui produs cu privire la eficienta energetica.

 1. 5. Izolare fonica

Asa cum am invatat in scoala la stiintele naturii sau la fizica, atunci cand intalneste un obstacol, energia sunetului este absorbita de acesta. In cazul in care aveti o camera larga, in care se produc ecouri, materialele sistemelor de protectie ale ferestrei vor absorbi aceste sunete, imbunatatind simtitor acustica incaperii. Daca sunetul vine din exterior, in cazul in care locuiti intr-o zona zgomotoasa, materialele vor reduce din intensitatea sonora. In sectiunea Produse veti gasi specificatii caracteristice fiecarui produs cu privire la izolarea fonica.

 1. 6. Scut UV

Asa cum un unguent special protejeaza pielea de actiunea razelor ultraviolete, asa si sistemele de protectie solara protejeaza interiorul incaperilor noastre. Lasate neprotejate, lucrurile de valoare din casele noastre vor avea aceeasi soarta ca si a pielii neprotejate: imbatranirea prematura. Aceasta inseamna ca parchetul se va decolora si usca foarte tare, iar culorile vii ale covorului se vor estompa. Fiecare solutie de acoperire ARTECH TEXTILES filtreaza cel putin in proportie de 75% radiatiile ultraviolete atunci cand sunt in pozitia inchis, fiind aplicate peste un geam. Multe dintre produsele noastre asigura chiar si o protectie de pana la 99% atunci cand sunt inchise. In sectiunea Produse veti gasi specificatii caracteristice fiecarui produs cu privire la protectia impotriva actiunii razelor ultraviolete.

 1. 7. Intretinere si curatare

Atunci cand sunteti convins ca ati gasit cel mai potrivit sistem de protectie solara, doriti de asemenea o asigurare ca acesta va arata la fel de bine o perioada mai indelungata. ARTECH TEXTILES produce sisteme de protectie solara care sa necesite o intretinere si curatare minime. Cu alte cuvinte, nu va trebui sa depuneti eforturi mari pentru a le mentine intr-o stare buna, in afara de o aspirare sau stergere de praf regulata. Si asta pentru ca sunt folosite materiale tratate impotriva murdaririi, patarii sau depunerilor de praf si va putem recomanda cele mai bune metode de curatare aferente fiecarei grupe de produse. In sectiunea Produse veti gasi specificatii caracteristice fiecarui produs cu privire la intretinere si curatare.

 

 

 1.         SPATIU

Cand discutam despre spatiu ne referim la spatiul unei camere. Chiar daca echipati toate camerele cu sisteme de protectie solara sau doar o singura fereastra, sfatul nostru este sa luati in considerare optiunile pe care le aveti pentru fiecare camera in parte. Dimensiunile incaperii, culorile, gradul de expunere la lumina naturala, si bineninteles, destinatia acesteia, au un rol important cand alegem sistemele de protectie ale ferestrei.

 1. 1. Iluminatul natural

Este evident ca orientarea unei ferestre si expunerea acesteia catre soare determina cat de multa sau cat de putina lumina naturala patrunde in interiorul camerei. Ceea ce nu este atat de evident este cat de importanta este directia dinspre care vine lumina naturala. Iata la ce ne referim: – ferestrele orientate spre nord ofera cea mai clara si consistenta lumina dar si cel mai redus grad de expunere. Daca locuiti in emisfera nordica incercati sa va orintati catre sisteme ce conserva energia, impiedicand frigul sa patrunda si caldura sa scape. Daca nu va temeti de pirderile de caldura trebuie sa cunoasteti urmatorul aspect: ferestrele neprotejate permit ca 40% din caldura din interior sa paraseasca incaperea. – ferestrele orientate spre est ofera o lumina stralucitoare si calda, mai ales dimineata. Lumina diminetilor contribuie la incalzirea rapida a interioarelor. Orientati-va spre sisteme de difuzare a luminii, care in acelasi timp mentin camerele racoroase. – ferestrele orientate spre vest produc cea mai fierbinte lumina si cele mai daunatoare raze ultraviolete. Decideti asupra unui tratament pentru fereastra care sa asigure un control superior al luminii, conservarii energiei si o protectie sporita impotriva razelor ultraviolete. – ferestrele orientate spre sud sunt cea mai importanta sursa de lumina naturala fiind permanent expus soarelui si raspandesc asupra interioarelor o lumina calda, aurie. Orientati-va catre sisteme care lasa sa patrunda cat mai mult din aceasta lumina, dar va protejeaza in acelasi timp de razele ultraviolete

 1. 2. Paleta de culori

Culoarea joaca un rol important in stabilirea atmosferei unei camere. Un sfat: alocati in jur de 75% din spatiu culorii principale (incluzand aici podeaua si peretii), 15 pana la 20% culorii secundare si 10% pentru o culoare de accent. Pentru a mari vizual o camera mentineti contrastul de culoare dintre pereti si fereastra scazut; accentuati acest contrast si camera va fi mai primitoare. Ca o regula generala, folositi sisteme de acoperire cu materiale in culori neutre sau pastelate, atunci cand vreti sa evidentiati un alt accesoriu al camerei – un tablou de valoare, o canapea dosebita. Folositi culori indraznete la materiale atunci cand doriti ca fereasta sa fie atractia principala a unei incaperi.

 1.     3. Dimensiuni incapere

Dimensiunea si forma unei camere sunt un aspect important de luat in considerare cand alegem un sistem de protectie solara. Iata cateva consideratii generale: sistemele verticale pot adauga inaltime si demnitate unei incaperi, in timp ce orizontalele creaza un mediu informal si relaxat. De asemenea, sistemele de draperii cu falduri pot compensa din rigiditatea design-ului, mai ales in cazul camerelor cu ferestre adanci.

 

 

 1.    STIL

Stilul este relativ. Moda este intr-o continua schimbare, ca de altfel si gusturile. Chiar si limbajul folosit pentru a defini stilul este extrem de subiectiv (ce pare contemporan unora, poate fi ultramodern pentru altii). Pentru a va ajuta sa va definiti, rafinati, confirmati sau chiar sa va descoperiti stilul – folosind in acelasi timp un limbaj acesibil – am adunat pentru dumneavoastra mai jos cateva sugestii:

 1. 1. Luminozitatea si intimitatea sunt strans legate. Luminozitatea se refera la o stare de spirit. Se refera la transformarea ambiantei si atmosferei unei incaperi. Se refera la controlul si difuzarea luminii. Si mai mult decat atat, poate face diferenta dintre o casa comuna si una extraordinara. 2. Ferestrelor care sunt mai mult inalte decat late li se pot asocia foarte bine sistemele orizontale, in timp ce ferestrele mai mult largi decat inalte sau care culiseaza sunt mai adecvate pentru sistemele verticale.

 1. 3. Daca aveti ferestre sau alte suprafete care necesita acoperire la inaltimi greu abordabile un sistem motorizat va poate usura manevrarea produsului. Si nu in ultimul rand, puteti dispune de sisteme de manevrare fara snururi, un avantaj pentru siguranta copiilor sau animalelor dumneavoastra. 

 1. 4. Iata ce indica niste simple date statistice: 40% din caldura unei incaperi iese prin ferastra si 50% din caldura solara patrunde in interior… tot prin fereastra. Devine astfel de necontestat ca, un sistem de protectie al ferestrei se poate transforma intr-o adevarata modalitate de economisire a energiei si a costurilor cu energia.