Termeni legali

1. Reguli generale de utilizare a site-ului www.artech-textiles.ro Accesarea, vizitarea, si/sau cumpararea produselor prezentate pe site-ul www.artech-textiles.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor mai jos enumerate. Pentru a fi informat despre toate conditiile de utilizare ale acestui site, va rugam sa parcurgeti toate sectiunile urmatoare. SC ARTECH TEXTILES SRL in calitate de proprietar al site-ului, isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor termeni si conditii, precum si ale ofertei, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor. De asemenea, SC ARTECH TEXTILES SRL isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni si erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere sau erori ale produselor software. Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile, de fiecare data cand folositi site-ul www.artech-textiles.ro. Folosirea fara acordul scris al SC ARTECH TEXTILES SRL a oricaror elemente regasite in site, chiar daca aceste elemente nu poarta marcaje de protectie, atrage dupa sine consecintele prevazute de legislatia in vigoare.
2. Reguli de cumparare Toate detaliile cu privire la cumpararea unui produs de pe site-ul www.artech-textiles.ro sunt mentionate la meniul “Cum comand”. Precizam ca intre data lansarii comenzii de catre d-voastra si data confirmarii comenzii de catre SC ARTECH TEXTILES SRL stocul de produse se poate epuiza, caz in care veti fi contactat pentru modificarea comenzii.
3. Preţuri Toate preţurile produselor sunt afisate pe site-ul www.artech-textiles.ro sunt in RON si includ TVA. Costurile de expediţie se vor individualiza pentru fiecare comanda in parte in functie de destinatie, greutate si dimensiune. Ne rezervăm dreptul de a modifica preţurile ca urmare a schimbării cursului de schimb valutar sau a situaţiei de pe piaţa mondială. Din momentul in care vanzatorul a confirmat comanda cumparatorului, preturile nu mai pot fi schimbate.
4. Livrare Livrarea se va efectua la adresa specificata de catre d-voastra. Nu putem efectua livrări la căsuţe poştale. Durata medie de livrare este de 3 zile lucratoare. Comenzile primite vineri dupa ora 12.00 se considera intrate lunea urmatoare dimineata la ora 8.00.
5. Receptie Se considera ca data a receptiei produselor de catre cumparator data la care produsul a fost primit de catre acesta si s-a semnat documentul de predare / primire a coletului.
6. Plata Plata se efectueaza in sistem ramburs, la primirea coletului.
7. Returnarea Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform dispozitiilor O.G. 130/2000, in termen de 10 zile lucratoare de la data receptiei coletului, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Contravaloarea produselor comandate se va returna in termen de maxim 30 de zile calendaristice de la data notificarii in scris a intentiei de returnare, cu conditia ca in acest termen, produsul sa reintre in posesia vanzatorului si sa fie in perfecta stare. In cazul in care produsul returnat de catre cumparator intarzie sa ajunga la vanzator, suma reprezentand contravaloarea acestuia (din care se scade cheltuielile de transport), se va returna numai dupa receptia fara obiectiuni de catre vanzator a produsului returnat. La returnarea unui produs, trebuie mai întâi să ne contactaţi, formuland in scris pe e-mail sau prin posta o notificare a intentiei de retur si a motivelor renuntarii produsului. (Necesitatea prezentarii motivelor de retur de catre cumparator nu este o conditie de acceptare a returului, ci doar un element de monitorizare interna a comertului online). Este responsabilitatea dumneavoastră să vă asiguraţi de sosirea în stare bună a produsului la sediul SC ARTECH TEXTILES SRL (str. George ENESCU nr 12, jud. Botosani). Pentru a putea beneficia de returnare, produsul trebuie să fie nedeteriorat, să nu fi fost folosit si sa fie insotit de o copie a facturii si a documentului de plata. In vederea efectuarii returului, aveti obligatia să ambalaţi produsul la fel cum l-aţi primit si cu acelasi tip de ambalaj. Produsele care contin accesorii se returneaza doar in cazul in care nu sunt descompletate (contin setul intreg de piese) si nu sunt deteriorate si/sau folosite. Un produs este considerat deteriorat si/sau folosit daca prezinta modificari fizice, fire trase, pete de murdarie, arsuri, taieturi etc. Orice semn de uzura existent pe produs atrage anularea dreptului de returnare, fiind considerat produs folosit. Deteriorarile cauzate de nerespectarea conditiilor de utilizare, atrag anularea dreptului de returnare / garantie. Returnarea se consideră finalizată când SC ARTECH TEXTILES SRL a receptionat produsele returnate, constatand printr-un proces verbal starea in care acestea se afla. In cazul in care bunul receptionat in urma returului este uzat si/sau deteriorat, cumparatorul va fi notificat comunicandu-i-se faptul ca returul nu se accepta si produsul achizitionat urmeaza sa-i fie retrimis. Exceptie de la returnarea prevazuta de OG 130/2000 referitoare la regimul juridic al contractelor la distanta: produsele achizitionate de persoane juridice, produsele folosite si/sau deteriorate. Contravaloarea cheltuielilor de expeditie a produselor returnate la cerera clientului, fara culpa vanzatorului, se suporta de catre client.
8. Erori de livrare In cazul in care, cu ocazia livrarii, se intampla sa vi se livreze din gresala un alt produs decat cel comandat, un alt numar de produse, un produs de alta culoare sau daca exista orice alta problema cu privire la receptia produsului, va rugam sa ne contactaţi in termen de maxim 24 de ore de la receptie la adresa de email vanzarioffice@artech-textiles.ro sau la numarul de telefon ……………………. Produsele care prezinta la livrare neconformitatile mai sus specificate, se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea cumparatorului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Cumparatorul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca nu se poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului.
9. Drepturi de autor Intregul continut al site-ului www.artech-textiles.ro incluzand, enumerativ si nu limitativ, texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date, precum si combinarea acestora intre ele, este proprietatea SC ARTECH TEXTILES SRL si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris a SC ARTECH TEXTILES SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare. SC ARTECH TEXTILES SRL garanteaza utilizatorului, in interes personal, acces limitat pe acest site si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde sau revinde, sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor SC ARTECH TEXTILESSRL, fara acordul scris al acesteia.
10. Confidentialitatea datelor personale SC ARTECH TEXTILES SRL respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor. SC ARTECH TEXTILES SRL nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza datele dvs de contact unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site. Orice utilizator care a furnizat explicit pe site-ul www.artech-textiles.ro adresa sa de email, poate opta ca aceasta sa fie stearsa din baza de date a www.artech-textiles.ro Pentru a sterge informatiile furnizate de dvs din baza de date, este suficient sa ne contactati si sa solicitati acest lucru prin e-mail. SC ARTECH TEXTILES SRL garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise de catre clienti prin sistemul sau informatic. SC ARTECH TEXTILES SRL nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de orice defectiuni sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul. De asemenea, SC ARTECH TEXTILES SRL nu raspunde pentru defectiunile care pericliteaza securitatea serverului pe care este gazduit site-ul si nu raspunde pentru actiunile tertilor indreptate impotriva site-ului si/sau a clientilor sai. La efectuarea unei comenzi sau la înregistrarea dvs. drept client, vom stoca informaţiile dvs. personale. Prin aceasta acceptaţi faptul că stocăm informaţiile de care avem nevoie pentru a finaliza gestionarea comenzii dvs. şi sunteti de acord sa primiti pe viitor materiale promotionale prin orice mijloace de comunicare (telefon, posta, e-mail etc.) din partea vanzatorului. Utilizatorul raspunde de veridicitatea datelor introduse pe site-ul www.artech-textiles.ro, in timpul creerii contului si pentru toate activitatile care survin prin accesarea contului si parolei personale. SC ARTECH TEXTILES SRL nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. Vanzatorul se obliga sa respecte cumparatorului drepturile prevazute de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, publicata in M. Of. Nr. 790 din 12 decembrie 2001 si normelor emise in aplicarea acesteia si va utiliza baza de date pentru a trimite corespondenta. Datele furnizate nu vor fi difuzate catre terti. La cererea expresa a cumparatorului, vanzatorul va asigura acestuia dreptul de acces, dreptul de interventie , dreptul de opozitie, dreptul de rectificare sau dreptul de stergere a datelor, in conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/2001. Pentru exercitarea acestor drepturi, cumparatorul va trimite vanzatorului pe adresa de e-mail vanzarioffice@artech-textiles.ro sau prin posta la adresa str.Victoriei nr 10 mun.Botosani, jud. Botosani, o cerere intocmita în forma scrisa, datata si semnata, in care va specifica in detaliu solicitarea. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau alte verificari legale, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.
11. Litigii Orice neintelegeri aparute intre parti cu privire la derularea, executarea sau interpretarea prezentului contract se vor rezolva pe cale amiabila, in caz contrar competenta de rezolvare apartine instantelor de judecata.
12. Baza legala Termenii si conditiile prezentate respecta legislatia in vigoare:Legea 365/2002 privind comertul electronic, Legea 51/2003 pentru aprobarea OG 130/2000 referitoare la regimul juridic al contractelor la distanta, Legea nr. 296 din 28 iunie 2004 republicată si actualizată, privind codul consumului completeaza cu legislatia romana in vigoare cu privire la protectia consumatorului, si in special Legea nr. 449 din 12 noiembrie 2003 (republicată si actualizată) privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, Legea nr. 193 din 6 noiembrie 2000 (*republicată*) privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi consumatori.
13. Reguli persoane juridice Dispozitiile privitoare la achizitionarea produselor sunt aplicabile si persoanelor juridice, cu exceptia faptului ca persoana juridica nu are drept de returnare a produsului decat pentru neconformitati constatate la data receptiei marfii.
14. Dispozitii finale Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.